ПАУЛА ЛАЙТ – В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ

ПУБЛИЦИСТИКА и ЛИТЕРАТУРА

снимки

Вече е по книжарниците новата книга “Пътят към Свещената магия” на изд.”ДИЛОК”(„Dilok Publishers“ – http://dilok.net/).

Коя е Паула Лайт?
Във виртуалното пространство името й стана вече начало на митология. За едни е жена, изявявала се в българската политика в зората на демокрацията, за други – германка, член на Германската комунистическа партия, за трети тя е мъж и живее и твори в Калифорния. Има още много други фантастични догадки, от чудновати по-чудновати.

Всъщност, Паула е просто окултистка и езотеричка, която желае да остане анонимна и го постига с успех.

Има ли значение истинското й име?
Важни са пътеките, по които води читателите.

През битието на един „тъмен“ маг с позорна и скандална слава, през загадъчните нишки на шаманизма и вуду, тя ни извежда на слънчевата светлина, към духовната същност на магията.

Авторката дава отговор на въпроса как да открием истинското си наследство. Как да се браним от злонамерени магически атаки и какви са симптомите на омагьосването? Как да разгърнем способностите, скрити в същността и клетките ни и как да ги използваме в името на доброто, мъдростта и светлината?

Предава ни тревожното послание на едно духовно същество за бъдещето на човечеството. Пътешествието, на което ни повежда, е вълнуващо и странно, а също и малко страшно. Но магията винаги е била избор на смелите.

На добър път!

Тъй като желае да запази своята анонимност, авторката пише под псевдонима Паула Лайт. Зад него се крие българка с две висши образования, владееща няколко езика. Над 30 години се занимава с окултизъм, магия и кабала. Живяла е в Африка, където изследва вуду магията; и в Западна Европа, където изучава херметизма. В изключително приятелски взаимоотношения е с обата на племето едо и йоруба. Член е на окултна ложа.

„Свещената магия“ – Автор Паула Лайт. ИК.“ Хермес “ – Пловдив.http://www.hermesbooks.com/detail.php?pID=941&pcatID=14

2 коментара за “снимки”

 1. Иванка Русева Иванова said

  Ето какво намерих за Паула Лайт в различни сайтове:

  За г-жа Лайт
  Всъщност как започна всичко, от къде…от един чирпански електронен вестник….
  http://portalch.psybnc.thenetbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=51#jc_allComments
  започна го човек с широка исторически знания и образование /самороден талант/, журналистическа опитност, с твърде резки оценки към хората и събитията, човек с твърде свободно време / по независещи от него причини…../, човек-окултист поради досега на родителите му с окултната линия на един български ясновидец и учител/, човек, който обича да цитира Яворов в книгите си по магия……., човек, който създаде с помощта на приятели следния литературен вестник:
  http://vira111.wordpress.com/2008/08/30/wl/
  Г-н Лайт е и член на СБП:
  http://pisatelite.org/e107_plugins/content/content.php?author.5
  Е, вече не е никак трудно да се досетим кой е г-н Лайт……..

  Не е масон, не е гуру, не е политик, но е поет, журналист, член на СБП, спечелил е няколко републикански награди по литература, написал е множество поетични книги, от които 6-7 са издадени, участва в множество литературни четения из страната, основател е на Литературно електронно списание. Притежава богат арсенал от окултни книги, завещани на баща му от основателя на едно окултно общество /основано някъде около 1910 г./ в България- ОПИДБ……….
  От там той черпи своите духовни търсения.,,,,,,,

 2. Еда said

  Една доста неприятна черта на българите е да се чувстват перманентно измамени, прецакани ис ограничен достъп до „истините“. Все има някоя конспирация за разконспириране или някоя злобна бабичка, която със сигурност е направила черна магия на съседите. Не искам никого да обиждам или да оспорвам каквото и да било, но горе-споменатите спекулации на тази дама съвсем искрено ме развеселиха…Защо трябва да има скрито покрито, когато най-лесно пазената тайна е тази на показ?! Просто обичаме да правим нещата по-сложни отколкото са! А това предположение за пола на Паула Лайт- хайде! моля! съвземете се! Нима е толкова немислимо една жена да бъде всичко, което Е Паула Лайт…Нека за момент се оттърсим от патриархалните си заблуждения и да дадем малко повече стойност на женското начало!
  Спомням си как си купих „Свещената магия“- книгата сама ме намери, стояща самотно в една книжарница. Беше щастлив ден за мен! А как се смях само когато подреждайки книгите ми в новата ми квартира, едната ми съквартирантка ме изгледа пълна със страх прочитайки заглавията на „Свещената магия“ и ‘Пътят към свещената магия“. Предполагам, че ароматните пръчици и малките фигурки на Богинята майка, които толкова обичам не са помогнали- тя бързо се изнесе.
  Това което искам да кажа е, че винаги ще има невежи. Но тези, които търсят намират- и Паула Лайт помага, и то как!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: